A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres, mázas csirkeszárnyak baconbe tekerve: ropogósan az igazi


A pikáns máztól és a bacontől igazán különleges lesz a csirkeszárny, amit akár grillen is megsüthetsz.


A csirkeszárny egyik nagy előnye, hogy változatosan fűszerezhető, és gyorsan finom ropogósra sül. A máznak köszönhetően csodás íze lesz, omlóssá válik, a bacon pedig arról is gondoskodik, hogy ne száradjon ki sütés közben. Ha grillen sütöd, még ízletesebb fogást tehetsz az asztalra.

Hozzávalók

👉 1 kg csirkeszárny
👉 20 dkg bacon
👉 5 evőkanál ketchup
👉 1 evőkanál méz
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 só
👉 bors
👉 chili

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, a végeit éles késsel távolítsd el, majd a forgóknál vágd ketté. A húst fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. A ketchupot keverd össze a mézzel, az olívaolajjal, amennyiben bírod, chilit is tehetsz hozzá. Kend be vele a szárnyakat, majd a nagyságuktól függően tekerd egy-két szelet baconbe, és rendezd zsiradékkal kikent tepsibe.

Önts alájuk kevés vizet, takard le fóliával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd lefóliázva 35-40 percig. Ha elöl van a grilled, akkor azon körülbelül 20 perc alatt sül meg. A lényeg, hogy folyamatosan forgasd. Tálaláskor zöldfűszerekkel is megszórhatod.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések