Lazacot is érdemes grillezni, mert puha, omlós és nagyon egészséges, csak néhány egyszerű trükköt kell észben tartanod hozzá.
A grillezett lazac akkor lesz finom, ha nem fűszerezed túl. Mivel nincs jellegzetes halíze, azok is szeretni szokták, akik általában nincsenek oda a tengeri állatokért. Köretnek legjobb valamilyen könnyű saláta, esetleg újkrumpli hozzá.
Hozzávalók 4 szelethez
👉 4 szelet lazac
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 2 citrom
👉 1 evőkanál kakukkfű
👉 só
Elkészítés:
A citrom levét facsard ki, keverd el az olívaolajjal és a kakukkfűvel. A lazacról ne húzd le a bőrét, csak kicsit sózd meg a húsát, majd helyezd a pácba, és pihentesd benne fél órát. Több idő nem kell neki. A grillrácsot jól tisztítsd meg, és helyezd rá a lazacot először bőrével lefelé, majd három-négy perc múlva fordítsd meg. A lazacsütés általános szabálya, hogy attól nem kell félni, hogy nyers marad, mert úgy is finom, attól viszont annál inkább, hogy kiszárad. Amikor a külseje már rózsaszínes, nem átlátszó, és ha beleszúrsz egy villát, könnyen szétesik, készen van.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések