A zöldséges csirkenyárs minden grillparti egyik kedvenc fogása, hiszen egyszerűen elkészíthető, és külön köret sem kell már hozzá.
A zöldséges csirkenyárs szinte bármivel készíthető: a csirkekockák mellé húzhatsz a pálcára cukkinit, kukoricát, gombát, paprikát, lila hagymát: ki mit szeret. A húst és a zöldségeket először fűszerezd jól be, és hagyd a hűtőben érni. Ezután pakold őket felváltva a nyársra, és már kezdődhet is a sütögetés.
Hozzávalók 8 darabhoz
A csirkéhez
👉 30 dkg csirkemellfilé
👉 6 evőkanál olívaolaj
👉 2 evőkanál mustár
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
A zöldségekhez
👉 8 koktélparadicsom
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 1 kukorica
👉 1 cukkini
👉 1 lila hagyma
👉 1 evőkanál grillzöldség-fűszerkeverék
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel és sózd be. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat a mustárral, a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal, majd forgasd meg benne a csirkekockákat, és tedd a hűtőbe két órára, hogy az ízek átjárják a húst. Közben a zöldségeket is darabold fel, tedd egy tálba, szórd meg fűszerkeverékkel, locsold meg olívaolajjal, és szintén pihentesd őket a hűtőben. A pácolási idő leteltével felváltva húzd a nyársra a húsdarabokat a zöldségekkel. 15-20 perc alatt süsd őket grillrácson puhára.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések