A jó erdélyi padlizsánkrém titka, hogy először parázs felett meg kell pirítani a zöldséget, így kap ugyanis semmihez sem fogható, intenzív ízt.
A hamisítatlan erdélyi padlizsánkrémhez nem kell sok hozzávaló. Vegyél egy szép, feszes héjú, nem túl nagy padlizsánt, bolondítsd meg kevés fűszerrel, és készen is van. Az igazán finom ízekért ugyanis a parázs felett pirítás felelős.
Hozzávalók 4 személyre
👉 3 padlizsán
👉 3 evokanál olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 0.5 citrom leve
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A padlizsánt parázs felett kezdd el sütni. Amikor a héja már fekete foltos, a belseje pedig egészen puha, vedd le a tűzről. Várd meg, amíg kihűl annyira, hogy kézbe tudd venni, ekkor kapard a húsát turmixgépbe. Add hozzá az olajat, az apróra vágott fokhagymagerezdeket, facsard bele a citromlevet, sózd, borsozd és pépesítsd. Pirítósra kenve vagy zöldségekkel mártogatósnak isteni.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések