A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vajpuhára sült csirkemell lágy sárgabarackmártással: izgalmas fogás kevés munkával


Ha te is azok közül való vagy, akik szeretik a gyümölcs és a hús párosítását, mindenképp készítsd el ezt a puha, szaftos csirkemellet sárgabarackmártással.


Szezonon kívül befőttből is elkészítheted a sárgabarackmártással tálalt csirkemellet, de nyáron mindenképp friss gyümölcsöt használj hozzá. A mézédes, zamatos sárgabarack nagyon jól megy húshoz, főleg, ha előtte illatos mártást főzöl belőle.

Hozzávalók 4 személyre

👉 75 dkg csirkemellfilé
👉 50 dkg sárgabarack
👉 3 evőkanál almaecet
👉 2 evőkanál méz
👉 1 evőkanál szójaszósz
👉 1 evőkanál keményítő
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
👉 ízlés szerint chili

Elkészítés:

A csirkemellet vágd négy darabba, sózd, borsozd, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy-két órára pihenni. Közben a sárgabarackot vágd félbe, magozd ki, mosd meg. A mézet alacsony lángon melegítsd fel, add hozzá az almaecetet, a szójaszószt, sót, borsot, és ha szereted, egy kis chilit. Add hozzá a barackot, és főzd öt percig, de vigyázz, ne essen szét, csak puhuljon. A keményítőt keverd el fél deci hideg vízben, és sűrítsd be vele a mártást. A csirkemellet tapadásmentes serpenyőben süsd fehéredésig, majd öntsd alá a bort, fedd le, és nagyjából tíz perc alatt kis lángon párold teljesen puhára. Tálaláskor kanalazd a szószt a hússzeletek mellé vagy a tetejükre.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések