Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Hűsítő tésztasaláta csirkével és zöldségekkel: ha a nagy melegben ennél valami kiadósat


A csirkés, zöldséges tésztasaláta hidegen a legfinomabb. Tálald olívaolajos öntettel!


Ha a nagy melegben ennél valamilyen könnyű, hűsítő, mégis teljes értékű fogást, dobj össze egy csirkés, zöldséges tésztasalátát! Mivel jól eláll a hűtőben, akár a munkahelyedre is magaddal viheted ebédre.

Hozzávalók

A salátához
👉 40 dkg penne
👉 40 dkg csirkemellfilé
👉 3 kaliforniai paprika (piros, zöld, fehér)
👉 2 nagy paradicsom
👉 1 kígyóuborka
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Az öntethez
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál balzsamecet
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál oregánó
👉 0.5 citrom leve
👉 só
👉 fehér bors

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd össze egy kevés olívaolajjal, és tedd félre pihenni, amíg előkészíted a többi hozzávalót. A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett módon. Ha kész, szűrd le. A zöldségeket mosd meg és darabold fel. A csirkekockákat forró serpenyőben pirítsd fehéredésig, majd szűrőlapáttal szedd ki őket. Az öntet hozzávalóit egy kisebb tálban keverd össze. A tésztát tedd egy salátástálba, keverd el a kisült csirkével és a zöldségekkel, forgasd össze az öntettel, és tedd a hűtőbe legalább néhány órára, hogy az ízei összeérjenek. Akár előző este is összedobhatod, mert másnap még finomabb.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések