Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sűrű, hideg meggyleves: tejföllel és pudinggal habarva isteni


Ha a kánikulai napokon mást nem is ennél, a jól behűtött, selymes meggyleves biztosan jólesik.


Melegben a hideg gyümölcsleves nagy kedvenc, ráadásul most bőven válogathatsz a gyümölcs közül. A savanykás, szuperegészséges meggyből isteni lesz a végeredmény. A fahéj, a szegfűszeg és a csillagánizs kombinációja még zamatosabbá teszi a gyümölcslevest, amit liszt helyett érdemes vaníliapudinggal sűríteni.

Hozzávalók

👉 50 dkg meggy
👉 15 dkg tejföl
👉 3 evőkanál vaníliáspudingpor
👉 2 evőkanál cukor
👉 1 rúd fahéj
👉 5 db szegfűszeg
👉 3 db csillagánizs
👉 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A meggyet magozd ki, mosd meg jól, majd tedd egy fazékba. Szórd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a csillagánizst, majd öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi. Kis lángon főzd 10-15 percig, majd habard be.
 
A tejfölt keverd csomómentesre a pudingporral, adj hozzá egy merőkanál főzőlevet, azzal is dolgozd el, majd csorgasd a forrásban lévő leveshez. Főzd össze öt-tíz perc alatt, húzd le a tűzről, és amikor kihűl, rakd a hűtőbe néhány órára, hogy jól lehűljön.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések