Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Bazsalikomos, paradicsomos padlizsánpizza: szénhidrátmentes, isteni változat


Ha ezt a pizzát eszed, nem kell aggódnod a fogyókúrád miatt! Egyszerű, csupa zöldség, és szósz sem kell hozzá.


Ez a hamis pizza alakbarát finomság. Csak a tésztát kell lecserélni, az alacsony kalóriatartalmú padlizsán pedig szinte kínálja magát. Külön pizzaszósz nem is kell, csak rakj a padlizsánszeletekre sok paradicsomot. Partifalatnak, előételnek és könnyű vacsorának is kiváló választás.

Hozzávalók

👉 2 db padlizsán
👉 10 dkg mozzarella
👉 10 dkg koktélparadicsom
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 2 ág bazsalikom
👉 1 teáskanál só
👉 bors

Elkészítés:

A padlizsánt mosd meg alaposan, a végeit távolítsd el, és vágd körülbelül egy centi vastag karikákra. Sózd be, és pihentesd legalább 20 percig. Ezt követően itasd le a padlizsánszeletekről a nedvességet.  

Az olívaolajat keverd össze a pépesített fokhagymával, borssal, és kend be vele a padlizsánt. Rakd rá a feldarabolt koktélparadicsomot, a bazsalikomot, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Amikor a padlizsán széle elkezd pirulni, és a sajt is elolvad, kiveheted a sütőből. Rögtön kínálhatod is, de hidegen is finom.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések