Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fűszeres almakarikák grillrácson sütve: kerti partira nem is kell finomabb desszert


Desszertet is süthetsz a rácsokon: a fahéjas grillezett almával igazán kevés a munka.


Nemcsak húst vagy zöldséget, hanem gyümölcsöt is grillezhetsz: ha grillezett almát készítesz, kevés munkával készen lesz az édes desszert. A fahéjas, cukros gyümölcsszeletek illata már sütés közben elvarázsol.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 alma
👉 2 evőkanál barna cukor
👉 1 dl víz
👉 1 csipet só
👉 0.5 kávéskanál fahéj
👉 0.5 citrom leve és reszelt héja

Elkészítés:

Az almákat mosd meg, és vágd félbe. A magházukat vájd ki, a gyümölcsöt pedig vágd vastagabb szeletekre. A vizet keverd össze a citrom kifacsart levével és egy kevés citromhéjjal, és tedd az almaszeleteket néhány percre ebbe a keverékbe. Közben a cukrot keverd össze a fahéjjal és a sóval. Az almát forgasd meg a  fahéjas cukorban, és tedd a forró grillrácsra. A szeletek vastagságától függően oldalanként négy-hat perc alatt süsd át őket.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések