A grillkolbász az egyik legkönnyebben elkészíthető, mégis talán legfinomabb rácson sült étel. Még jobban ízlik, ha zöldségeket is pirítasz mellette.
A grillkolbász elkészítésével tényleg alig van munka: mivel már fűszeresen és előfőzve kerülnek a boltba, az egyetlen, amit tenned kell vele, hogy kicsit bevagdosod a felszínét, és már mehet is a forró rácsra. Pakolj mellé zöldségeket is, így a köretre sem lesz gondod.
Hozzávalók 4 személyre
👉 8 grillkolbász
👉 4 kápia paprika
👉 2 lila hagyma
A páchoz
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 0.5 citrom leve
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A lila hagymákat hámozd meg és vágd kettőbe. A paprikát egyben is hagyhatod. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, a rozmaringgal, a kifacsart citromlével, a sóval és a borssal, tedd a zöldségeket ebbe a pácba, és pihentesd őket benne 10-15 percig. Ha van rá lehetőséged, érdemes friss zöldfűszereket használni. Közben a kolbászok felszínét éles késsel vagdosd be, helyezd a forró grillrácsra, és oldalanként tíz-tíz perc alatt süsd őket ropogósra. Félidőben pakold mellé a zöldségeket is, így nagyjából egyszerre lesznek kész. Friss kenyérrel tálalva különösen finomak.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések