Bátran variáld a megszokott tócsnit különböző zöldségekkel! Kukoricás változatban is nagyon finom lesz.
A kukoricás tócsni filléres és izgalmas változata a megszokott és nagyon szeretett ropogós krumplis lepénynek. Munka nagyon kevés van vele, hiszen a szemek konzerv formájában kerülnek a masszába. Az ízesítéssel is lehet játszani: a só, a bors és a fokhagyma alapvető, de sokan szívesen adnak hozzá petrezselymet vagy koriandert is.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 evőkanál liszt
👉 2 tojás
👉 1 doboz konzervkukorica
👉 1 nagy krumpli
👉 1 duci gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, és nagy lyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a tojást, az átnyomott fokhagymát, sózd, borsozd, végül adagold bele kanalanként a lisztet addig, amíg galuskatészta-állagú masszát kapsz. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A krumplis masszából evőkanállal szaggass lepényeket, és oldalanként három-négy perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, papírtörlőre szedd ki őket, hogy felitassa róla a felesleges zsiradékot.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések