Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fantasztikusan finom kukoricás tócsni: köretnek vagy mártogatóssal is tökéletes


Bátran variáld a megszokott tócsnit különböző zöldségekkel! Kukoricás változatban is nagyon finom lesz.


A kukoricás tócsni filléres és izgalmas változata a megszokott és nagyon szeretett ropogós krumplis lepénynek. Munka nagyon kevés van vele, hiszen a szemek konzerv formájában kerülnek a masszába. Az ízesítéssel is lehet játszani: a só, a bors és a fokhagyma alapvető, de sokan szívesen adnak hozzá petrezselymet vagy koriandert is.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 evőkanál liszt
👉 2 tojás
👉 1 doboz konzervkukorica
👉 1 nagy krumpli
👉 1 duci gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, és nagy lyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a tojást, az átnyomott fokhagymát, sózd, borsozd, végül adagold bele kanalanként a lisztet addig, amíg galuskatészta-állagú masszát kapsz. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A krumplis masszából evőkanállal szaggass lepényeket, és oldalanként három-négy perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, papírtörlőre szedd ki őket, hogy felitassa róla a felesleges zsiradékot.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések