A kakaó és az áfonya ebben a puha kevert sütiben is nagyon jól megy egymáshoz.
Az egyszerű kakaós, áfonyás kevert sütivel kevés a munka, az íze azonban mindenkit elvarázsol. Az édes tésztához nagyon jól megy a fanyar gyümölcs, az állagát pedig jó szaftossá varázsolja.
Hozzávalók 4 személyre
👉 25 dkg liszt
👉 25 dkg natúr joghurt
👉 20 dkg áfonya
👉 15 dkg cukor
👉 2 tojás
👉 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 kávéskanál fahéj
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 csipet só
👉 1 dl étolaj
Elkészítés:
Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: az átszitált lisztet, a kakaóport, a sót és a fahéjat. Egy másik tálban keverd habosra a kétféle cukrot a tojásokkal, reszeld bele a citromhéjat, majd add hozzá a joghurtot és az étolajat is. Adagold bele a kakaós lisztet, keverj belőle csomómentes tésztát, és simítsd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Szórd meg a tetejét áfonyával, és told 180 fokra előmelegített sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Várd meg, amíg kihűl, és utána szeleteld.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések