Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egyben sült karaj baconbe tekerve: így nem szárad ki a hús


Nagyon finom lesz az egyben sült karaj, ha baconbe tekerve tálalod fel.


A baconbe tekert, egyben sült karaj nem mondható épp diétás fogásnak, de alkalmanként ennyi kilengés talán neked is belefér. Sok munka nincs vele, csak fűszerezd be a húst, tekerd a szalonnába, és told a sütőbe.

Hozzávalók 6 személyre

👉 20 dkg bacon
👉 2 hagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1.5 kg rövidkaraj
👉 1 evőkanál köménymag
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 0.5 dl olaj
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A fokhagymagerezdeket vágd lapos szeletekre. A húst több helyen vágd be éles késsel, mindegyik lyukba tömj egy szelet fokhagymát, és sózd be a húst. Az olajat keverd össze a köménymaggal, a füstölt paprikával és a borssal, kend meg vele a karajt, és pihentesd a hűtőben egy-két órát. Amikor a pácolási idő letelt, tekerd a húst baconszeletekbe, tedd tepsibe, és told 220 fokos sütőbe húsz percre. Közben a hagymát cikkezd fel. A húsz perc leteltével mérsékeld a sütőt 180 fokra, oszd el a karaj mellett a hagymaszeleteket, takard le alufóliával, és további egy órán keresztül süsd. Ha szükséges, az utolsó tíz percben még piríts rajta.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések