A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy bevált módszer, amivel hófehér lesz újra a tornacipőd


Egy fehér cipő stílusos, vagány és csak úgy vonzza a tekintetet. De sajnos két-három alkalom után már nem ugyanolyan vakító, mint új korában volt. 

Most adunk néhány tippet, amivel visszaadhatod a tornacipőd orrának fehérségét, de azt is elmondjuk, hogyan érdemes a teljesen fehér cipőt megtisztítanod, hogy olyan vakítóan fehér legyen, akárcsak új korában!

A fogkrém itt is segít!

Egy már nem használt, puha fogkefe tökéletes segítség lehet a cipőd orrának megtisztításában. Egy kevés szódabikarbónát keverj el annyi vízzel, hogy sűrű masszát kapj, majd ebbe mártsd bele a fogkefét és finom, körző mozdulatokkal tisztítsd meg a cipőd orrát és műanyag peremét. Ezzel a módszerrel a fehér cipő textil részén keletkezett foltokat is eltüntetheted - írja a bien.hu.

Vannak, akik a fogkefére egyszerűen fehérítős fogkrémet nyomnak, ez segíthet a besárgult gumi világosításában. A fogkefével felhabosított fogkrémet egy puha ronggyal törölheted le, de ugyanez a módszer borotvahabbal is működik.

Fekete foltok, csíkok ellen

A tornacipő orrán az ütődések, sérülések hatására kis fekete csíkok is megjelenhetnek. Ezeket a legegyszerűbben drogériákban néhány száz forintért kapható csodaszivaccsal tudod letörölni. Mivel nem csak a cipők megtisztításában, de akár a falakon lévő szennyeződések és más, nehezen tisztán tartható felületek megpucolásában is segít, érdemes otthon tartani belőle.

Ha éppen nincs kéznél, megpróbálhatod azt is, hogy klasszikus radírgumival dörzsölöd át a cipőn lévő foltokat.

Ha mosógépben mosod

A fehér cipőket természetesen a mosógépbe is bedobhatod, de ilyenkor érdemes őket egy mosózsákba vagy egy fehér párnahuzatba tenni, hogy se a cipők, de a mosógép dobja se sérüljenek. Ügyelj arra, hogy mindenképpen kímélő programon, és semmiképpen se magas hőfokon mosd a cipőket!

Sok vászoncipő és tornacipő összeállításánál használnak ragasztót, ami a 30 fok feletti mosás közben megolvadhat, kifolyhat és menthetetlenül elsárgítja a cipődet.

Ha tovább fehérítenéd

Ha a cipőd már tiszta, de a színe még mindig nem olyan világos, mint régen volt, akkor készíts speciális fehérítő keveréket: egy műanyag tálban keverj el egy evőkanál szódabikarbónát, fél evőkanál hidrogén-peroxidot és fél evőkanál vizet, hogy sűrű masszát kapj. Húzz gumikesztyűt, majd egy fogkefét márts a keverékbe, és dörzsöld vele át alaposan, de nem túl durva mozdulatokkal a cipődet. Ha megvagy, akkor mártsd még egyszer a pasztába a fogkefét, és simító mozdulatokkal húzd végig a fogkefét mindenhol a cipőn, nagyjából úgy, mint amikor hajat festesz – ez a módszer is hasonló elven világosít.

Végül a cipőfűzőket egyszerűen csak dobd a pasztába, és kevergesd át egy kicsit, hogy mindenhol bevonja őket a szodabikarbónás tisztítószer, és tedd a cipőket is és a cipőfűzőket is a napra 3-4 órára, amíg a keverék teljesen megszárad. Ekkor a fogkefe segítségével óvatosan söprögesd le a pasztát. Akkor lesz a legjobb az eredmény, ha erős, de nem direkt fényben száradtak a cipők.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések