A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A hagyományos kolbászos lecsó jól bevált receptje: így lesz a legfinomabb a szaftja


A hagyományos kolbászos lecsót mindenki máshogy készíti, de ezzel a recepttel nem lőhetsz mellé.


A hagyományos kolbászos lecsó elkészítése hálás vitatéma, mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje, amit az egyetlen eredeti változatnak tart. Veszekedni rajta felesleges, hiszen szinte minden módon finom. Most egy kiadós, szaftos, erőteljes ízű változatot mutatunk.

Hozzávalók 4 személyre

👉 60 dkg paprika
👉 40 dkg paradicsom
👉 20 dkg hagyma
👉 20 dkg szárazkolbász
👉 10 dkg füstölt szalonna
👉 1 evőkanál zsír
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
👉 3 hegyes erős paprika (elhagyható)

Elkészítés:

A szalonnát kockázd fel, olvaszd ki a zsírját, a pörcöket szedd ki. A visszamaradt szalonnazsírba tegyél még egy kevés disznó- vagy libazsírt, és párold benne üvegesre a felaprított hagymát. Közben a paprikát és a paradicsomot szeleteld fel. Amikor a hagyma megpuhult, húzd le a tűzről, keverd bele a pirospaprikát, add hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot, sózd, borsozd, és tedd vissza a tűzre. Ha csípősen szereted, egy kevés erős paprikát is karikázz hozzá. A kolbászról húzd le a héját - ez könnyebben megy, ha előtte tíz percre hideg vízbe áztatod -, karikázd fel, és add a lecsóhoz. Lassú tűzön rotyogtasd nagyjából 45 percig. Friss, ropogós kenyérrel tálald.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések