A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos darált hússal töltött paradicsom: kiadós fogás, mégsem hízlal


Igazi nyárias fogás a darált hússal töltött paradicsom, ami lédús zöldségből a legfinomabb.


Nyáron kapható a valódi, napon érlelt, friss paradicsom, ami darált hússal töltve igazán kiadós vacsora is lehet. A hozzá való rizst nem kell teljesen megfőzni, mert majd a sütőben puhul meg igazán. Egy kevés fehérbor különösen jó tesz a tölteléknek.

Hozzávalók 6 darabhoz

👉 25 dkg darált hús
👉 6 paradicsom
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 1 hagyma
👉 1 dl fehérbor
👉 1 kávéskanál pirospaprika
👉 1 kávéskanál bazsalikom
👉 1 kávéskanál oregánó
👉 0.5 bögre rizs
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és az olívaolajon párold üvegesre. Ha már puha, add hozzá a zúzott fokhagymát, pirítsd egy percig, majd húzd le a tűzről, és keverd hozzá a pirospaprikát. Add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, szórd meg bazsalikommal és oregánóval, és kevergetve pirítsd fehéredésig. Közben a paradicsomok tetejét vágd le, a húsukat, belsejüket óvatosan kapard ki, és tedd félre. Ha kész a hús, öntsd fel borral add hozzá a paradicsom húsát és a rizst, és nagyjából tíz percig lefedve gyöngyöztesd, hogy jó szószos legyen. Ha szükséges, egy kevés vizet önthetsz még alá. A rizsnek nem kell közben készre főnie. A paradicsomokat állítsd egymás mellé egy tepsibe. Töltsd meg őket a darált hússal, és helyezd rájuk vissza a kalapjukat. Önts a tepsibe két deci vizet, fedd le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így süsd további 45 percig. Az vizet közben, ha szükséges, pótold.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések