A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sűrű, nyári gyümölcsleves: tejszínnel fantasztikusan selymes


A nyár kedvenc gyümölcseiből zamatos levest készíthetsz, ami tejszínnel megbolondítva sűrű és krémes állagú lesz.


Érnek az egészséges nyári gyümölcsök, amik levesbe is kívánkoznak. Külön-külön is megfőzheted, de együtt még finomabbak. Sűrítsd tejszínnel és pudingporral, nem fogsz csalódni. Ne főzd túl, mert akkor a gyümölcsök elveszítik a színüket, és alig marad bennük vitamin. Amennyiben rögtön fogyasztanád, dobj a levesbe jégkockát, hogy jól lehűtse.

Hozzávalók

👉 20 dkg málna
👉 20 dkg áfonya
👉 20 dkg meggy
👉 2 dl tejszín
👉 2 evőkanál vaníliapuding
👉 2 evőkanál cukor
👉 1 teáskanál őrölt fahéj
👉 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál citromlé
👉 2 csipet kardamom

Elkészítés:

A gyümölcsöket jól mosd meg, a meggyet magozd ki, majd rakd egy lábasba, és öntsd fel körülbelül egy liter vízzel. Tedd bele az ízesítőket, a vaníliát, a fahéjat, a szegfűszeget, a kardamomot, a cukrot, majd főzd forrástól számítva 10-15 percig. Amikor megpuhulnak, húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel.

Egy kis tálban keverd simára a pudingport a tejszínnel, és adj hozzá fél merőkanál főzőlevet. Csorgasd a forrásban lévő leveshez, és forrald össze pár perc alatt. Kóstold meg, amennyiben szükséges, dobj még hozzá cukrot, és öntsd hozzá a citrom levét. Rakd a hűtőbe egy-két órára, hogy jól lehűljön.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések