Ez a lágy csokis pohárkrém igazán hűsítő desszert a legmelegebb napokon.
A csokis pohárkrém elkészítése gyerekjáték, és még annál is hamarabb elfogy, mint ahogy elkészül. A lényeg, hogy nagyon jó minőségű csokit válassz hozzá, így lesz igazán finom ízű ez a kanalazni való édesség.
Hozzávalók 4 pohárhoz
👉 20 dkg ét- vagy tejcsoki
👉 5 dl hideg habtejszín
👉 5 evőkanál tej
👉 4 db babapiskóta
👉 néhány szem dióbél
Elkészítés:
A csokit tördeld össze. Egy csíkot, vagyis három-négy kockát tegyél belőle félre, a többit pedig egy lábosban gőz fölött olvaszd fel, majd hagyd langyosra hűlni. A babapiskótákat törd nagyobb darabokra, oszd el négy pohár aljában, és locsold meg tejjel. A jól behűtött tejszínt verd kemény habbá, és forgasd bele az olvasztott csokit. Oszd el az így kapott krémet a poharakban. A tetejét díszítsd dióbéllel, a kimaradt csokit pedig reszeld rá a tetejére. Tálalásig tartsd a hűtőben.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések