A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elképesztően lágy, csokis pohárkrém: a tejszínhabtól lesz légiesen könnyű


Ez a lágy csokis pohárkrém igazán hűsítő desszert a legmelegebb napokon.


A csokis pohárkrém elkészítése gyerekjáték, és még annál is hamarabb elfogy, mint ahogy elkészül. A lényeg, hogy nagyon jó minőségű csokit válassz hozzá, így lesz igazán finom ízű ez a kanalazni való édesség.

Hozzávalók 4 pohárhoz

👉 20 dkg ét- vagy tejcsoki
👉 5 dl hideg habtejszín
👉 5 evőkanál tej
👉 4 db babapiskóta
👉 néhány szem dióbél

Elkészítés:

A csokit tördeld össze. Egy csíkot, vagyis három-négy kockát tegyél belőle félre, a többit pedig egy lábosban gőz fölött olvaszd fel, majd hagyd langyosra hűlni. A babapiskótákat törd nagyobb darabokra, oszd el négy pohár aljában, és locsold meg tejjel. A jól behűtött tejszínt verd kemény habbá, és forgasd bele az olvasztott csokit. Oszd el az így kapott krémet a poharakban. A tetejét díszítsd dióbéllel, a kimaradt csokit pedig reszeld rá a tetejére. Tálalásig tartsd a hűtőben.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések