Az eredeti szerb csevap háromféle húsból és szerény fűszerezéssel készül.
Bár sokan vitatkoznak arról, hogyan is néz ki az eredeti szerb csevap, az általános megegyezés szerint a húsok aránya a következő: fele marha-, egynegyed rész sertés- és egynegyed rész bárányhús kerül a masszába. A fűszerezése nagyon egyszerű, són, borson kívül semmi más nem kell hozzá.
Hozzávalók 8 személyre
👉 50 dkg darált marhahús
👉 25 dkg darált sertéshús
👉 25 dkg darált bárányhús
👉 só
👉 bors
👉 csipetnyi szódabikarbóna (elhagyható)
Elkészítés:
A háromféle húst tedd egy tálba, sózd, borsozd, és gyúrj belőle sima, egyenletes masszát. Ha gondolod, egy leheletnyi szódabikarbónát is tehetsz hozzá, hogy lágyítsa a húst. Tekerd fóliába, és pihentesd a hűtőben egy éjszakát, hogy az ízei jól összeérjenek. Másnap gyúrj belőle ujjnyi rudakat, és nyársra húzva grillrácson vagy forró vaslapon süsd meg őket nagyjából negyedóra alatt. A csevapot olajban semmiképpen ne próbáld meg kisütni.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések