Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Málnás brownie gluténmentesen: liszt nem kell hozzá, csak rengeteg olvasztott csoki


Ebben a csupa csokis, gluténmentes málnás brownie-ban a lisztet darált mandula helyettesíti.


Ez a nagyon csokis málnás brownie azoknak is ízleni fog, akik amúgy nem szorulnak gluténmentes táplálkozásra. A lisztet itt egy kevés darált mandula helyettesíti, a sütemény lelkét azonban a gyümölcsön kívül a kakaó és az olvasztott csoki adja.

Hozzávalók 20 szelethez

👉 25 dkg málna
👉 20 dkg vaj
👉 20 dkg cukor
👉 17.5 dkg 20 százalékos tejföl
👉 10 dkg darált mandula
👉 10 dkg étcsoki
👉 5 dkg kakaópor
👉 2 tojás
👉 1 csipet só
👉 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

A málnát alaposan mosd meg, csepegtesd le, és mérettől függően vágd őket félbe vagy negyedekbe. A vajat egy kis lábosban olvaszd össze a csokival, és hagyd langyosra hűlni. A cukrot addig keverd el a sóval és a kakaóval. A tojásokat verd habosra, majd keverd el a tejföllel és a vaníliaaromával. A vajas csokis masszához először add hozzá a cukros-kakaós keveréket, utána pedig a tejfölös-tojásos részt. Végül forgasd bele a darált mandulát is, és keverj belőle csomómentes tésztát. Simítsd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, oszd el rajta a málnát, majd 180 fokos sütőben süsd nagyjából 30 percig. Akkor jó, ha a teteje már megszilárdult, de a belseje még kicsit ragacsos. Ekkor vedd ki a sütőből, és hagyd, hogy amíg hűl, még kicsit szilárduljon belül is.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések