Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egylábasos kolbászos-paradicsomos tészta: ez után még mosogatni is alig kell


A kolbászos-paradicsomos tészta kiadós fogás, és mivel egyetlen edényben fő az egész étel, utána is alig van vele munka.


Ez a laktató, karakteres ízű kolbászos-paradicsomos tészta hamar a szívébe lopja majd magát azoknak, akik szeretik a gyorsan elkészülő, de mégis nagyon finom fogásokat. A füstölt kolbász erőteljes ízén a mascarpone lágyít egy keveset. A kolbászt érdemes felaprítás előtt hideg vízbe áztatni, így könnyen lejön majd a héja.

Hozzávalók 4 személyre

👉 30 dkg száraztészta
👉 30 dkg füstölt kolbász
👉 10 dkg sűrített paradicsom
👉 10 dkg mascarpone
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 vöröshagyma
👉 1 mokkáskanál őrölt kömény
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A kolbászt áztasd tíz percre hideg vízbe. Utána a héját húzd le, vágd egészen apró darabora, és egy fazékban kezdd el pirítani. Amikor már elég zsírja kisült, dobd rá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és kevergetve párold üvegesre. Add hozzá a tésztát, öntsd fel egy liter vízzel, sózd, borsozd, szórd meg őrölt köménnyel, és 7-8 perc alatt főzd roppanósra. Ha megfőtt, keverd bele a paradicsompürét és a mascarponét, és forrald össze a finom, szószos egytálételt.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések