A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémes francia rakott krumpli ropogósra sült sajttal a tetején: hús nélkül is nagyon kiadós


A francia rakott krumpli hagymával, fűszerekkel és besamel mártással együtt sül krémesre.


A kívül ropogós, belül krémes francia rakott krumpli magyar testvérétől eltérően nem tartalmaz kolbászt, viszont sűrű, fűszeres, hagymás besamel mártás tartja egyben. A tetejére nagy adag sajt pirul. A krumplit előtte csak egy kis ideig kell előfőzni, utána pedig hagyd, hogy a szószban süljön készre.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg krumpli
👉 10 dkg parmezán (másféle sajt is jó)
👉 5 dl tej
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 2.5 dl víz
👉 2 evőkanál liszt
👉 2 vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 kávéskanál kakukkfű
👉 0.5 kávéskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd elő 15 percig. Ha kész, tedd hideg vízbe. Amíg a krumplik hűlnek, a hagymát és a fokhagymát hámozd meg, aprítsd fel, és olívaolajon, a kakukkfűvel együtt párold puhára őket. Öntsd fel a tejjel és a vízzel, szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, végül kanalazd bele a lisztet, és kézi habverővel folyamatosan kevergetve sűrítsd be a mártást.

A már kihűlt krumplit hámozd meg, karikázd fel, és a felét oszd el egy tepsiben. Simítsd el rajta a szósz felét, fedd be krumplival, öntsd rá a szósz másik felét. Szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told a sütőbe nagyjából egy órára, amíg az egész szépen összesül. A sütési idő végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt ropogósra piruljon.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések