A leveles tésztából készült epres-almás lepénnyel alig van munka, és nagyon finom.
Ezt a könnyű, epres-almás lepényt akár bármilyen más, tetszésed szerinti gyümölcsből elkészítheted. Az édes töltelékhez nagyon jól megy a mézes, krémsajtos alap. Jó minőségű, könnyen kezelhető sajtkrémet válassz hozzá.
Hozzávalók 6 szelethez
👉 12.5 dkg krémsajt
👉 10 dkg eper
👉 3 evőkanál méz
👉 1 nagy alma
👉 1 csomag leveles tészta
Elkészítés:
Az epret mosd meg alaposan, vágd le a leveleit, a gyümölcsöt karikázd fel. Az almát hámozd meg, a csutkáját vágd ki, és szeld vékony cikkekre. A krémsajtot dolgozd össze a mézzel. A leveles tésztát, ha szükséges, olvaszd ki, nyújtsd téglalap alakúra, és helyezd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Oszd el rajta a krémsajtos keveréket úgy, hogy a széleit egy centire hagyd üresen, és soronként felváltva fedd be az eperrel és az almával. A szabadon hagyott széleket hajtsd fel, majd az egészet told 180 fokos sütőbe húsz percre. Ha már szépen megpirult a tészta, vedd ki a sütőből, hagyd egy kicsit hűlni, és csak utána szeleteld.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések