Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Joghurtos pácban érlelt, omlós sertéstarja: az egyik legfinomabb hús grillezéshez


A tarja talán a legjobb grillezni való hús, a joghurtos pác pedig különösen jól megy hozzá.


A szaftos sertéstarja szinte adja magát, hogy grillrácson süsd ki. Nagyon jól megy hozzá a joghurtos pác, ami így kellően fellazítja a rostokat, és jól átjárja a húst. Elkészítés előtt egy nappal helyezd bele a hússzeleteket a pácba, másnap pedig egyszerűen csak tedd őket a rácsra.

Hozzávalók

👉 1.5 kg sertéstarja
👉 40 dkg natúr joghurt
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 3 evőkanál mustár
👉 2 dl olívaolaj
👉 1 vöröshagyma
👉 1 kávéskanál pirospaprika
👉 1 kávéskanál bors
👉 1 kávéskanál oregánó
👉 1 kávéskanál tárkony

Elkészítés:

A tarját szeleteld fel. Az olívaolajat keverd össze a pirospaprikával, a borssal, az oregánóval és a tárkonnyal, és kend be vele a húsokat. A joghurtban keverd össze a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát és a mustárt. A befűszerezett hússzeleteket helyezd el egy mélyebb tálban a következő módon: tegyél le egy réteg húst, erre kanalazz joghurtot, majd egy újabb sor hús és egy újabb réteg joghurt következik. A tetején joghurt legyen. A tálat fedd le, és pihentesd az egészet a hűtőben egy éjszakát. Másnap helyezd őket forró grillrácsra, és oldalanként négy-öt perc alatt süsd készre.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések