A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiadós hagymás-baconös nudli krumplis gyúrt tésztából: így lesz ruganyos a tészta


A hagymás-baconös nudli igazán kiadós és nagyon finom. Úgy az igazi, ha a tésztát is magad gyúrod hozzá.


Nudlit nem csak édesen fogyaszthatsz: hagymás-baconös változatban teljes értékű főétel válhat belőle. Az alapja krumplis gyúrt tészta. Hogy mennyi liszt kell hozzá, az a krumpli fajtájától függ, ezért mindig óvatosan, fokozatosan adagold a masszához.

Hozzávalók 4 személyre

A nudlihoz
👉 60 dkg krumpli
👉 20 dkg liszt (vagy amennyit felvesz)
👉 1 tojás
👉 só

A feltéthez
👉 20 dkg bacon
👉 7 dkg reszelt sajt
👉 3 dkg vaj
👉 2 vöröshagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A nudlihoz a krumplit hámozd meg, kockázd fel, és főzd puhára. Ha kész, szűrd le, még melegen sózd meg, és törd össze, és hagyd kihűlni. Ha kihűlt, add hozzá a tojást, és fokozatosan, kanalanként a lisztet addig, amíg ruganyos, jól kezelhető tésztát kapsz. Gyúrd össze, sodorj belőle hengereket, azokat vágd két-három centi hosszú, ujjnyi vastag kis rudakra, és lobogva forró, sós vízben főzd ki őket. Nem kell nekik sok idő: ha feljöttek a víz tetejére, egy perc múlva már le is szűrheted őket.

A felkockázott baconnek olvaszd ki a zsírját, és tedd félre. Egy másik edényben olvaszd fel a vajat. A hagymát vágd cikkeke, és tíz-tizenöt perc alatt, időnként megkevergetve pirítsd barnára az olvasztott vajon. Ha szükséges, sütés közben egy-két kanál olajat tehetsz még alá, hogy oda ne égjen. A nudlit egy tepsiben keverd össze a baconnel és a hagymával, óvatosan sózd és borsozd meg, szórd meg a reszelt sajttal, és told a sütőbe tíz percre, hogy a sajt a tetején megolvadjon.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések