Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sütés nélkül készülő krémes csokis pite: alul ropogós réteg, felül habos krém


A sütés nélkül készülő csokis pite olyan lágy, hogy szinte szétolvad a szádban.


Nyáron szinte kínálják magukat az olyan, sütés nélkül készülő édességek, mint ez a lágy csokis pite. A tömény süti magában is elképesztően finom, de ha szeretnéd, gyümölcsökkel is gazdagíthatod.

Hozzávalók 8 szelethez
Az alaphoz
👉 22 dkg darált keksz
👉 10 dkg vaj + kevés a forma kikenéséhez
👉 1 evőkanál olvasztott csoki
👉 1 csipet só

A krémhez
👉 20 dkg étcsoki
👉 3 dl habtejszín
👉 1 evőkanál porcukor
👉 1 evőkanál rum
👉 friss gyümölcsök a tálaláshoz

Elkészítés:
Az összes csokit olvaszd fel gőz fölött. A vajat is olvaszd fel mikróban vagy egy kisebb serpenyőben. A kekszet daráld le, majd keverd el egy csipet sóval, az olvasztott vajjal, és egy evőkanál olvasztott csokival. Egyengesd el egy kivajazott torta- vagy piteformában, és helyezd a fagyasztóba addig, amíg elkészíted a krémet. Ehhez a felolvasztott csokit melegítsd össze fél deci tejszínnel, add hozzá a rumot is, majd húzd le a tűzről. A maradék tejszínből verj habot, utána add hozzá a porcukrot is, és így verd tovább keményre. Forgasd bele a csokis keveréket, és egyengesd el a kekszes alap tetején. Hűtőszekrényben pihentesd legalább négy órát, amíg összeáll, és utána tálald. Friss gyümölcsöket kínálhatsz mellé.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések