A krémes, fűszeres túróval töltött paradicsom isteni finom nyári előétel vagy akár egy könnyű vacsora is lehet.
Ha kapsz szép, nagy, érett darabokat, készíts túróval töltött paradicsomot! A krémes túró és a piros zöldség találkozásából rendkívül finom fogás kerekedik, ami ráadásul meglepően kiadós is. Ha szeretitek a csípőset, adagolj hozzá egy kevés chilit is.
Hozzávalók 4 darabhoz
👉 25 dkg túró
👉 4 nagy paradicsom
👉 2 evőkanál tejföl
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 késhegynyi chili (elhagyható)
Elkészítés:
A túrót villával törd össze, majd keverd el a sóval, a borssal, a fokhagymaporral, a tejföllel, és ha szereted, a chilivel. A paradicsomokat mosd meg, a tetejüket vágd le, és óvatosan kanalazd ki a belsejüket. Vigyázz, hogy a paradicsom fala sértetlen maradjon. A kikapart paradicsomokban oszd el a túrókrémet, majd szórd meg mindegyik adag tetejét aprított petrezselyemmel. Tálalásig tartsd a hűtőben.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések