A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos fordított torta sárgabarackkal: mutatós süti kevés munkával


A sárgabarackos fordított torta egyszerű kevert tésztából készül. A gyümölcs a forma alján sül, és amikor a végén kiborítod, akkor kerül a tetejére.


A sárgabarackos fordított torta lényege, hogy az előkészített gyümölcsöt a forma alján kell elegyengetni. Erre öntöd a tésztát, így sül össze az édesség, amelyet a végén ki kell borítani, így a barack a tetejére kerül.

Hozzávalók 8 szelethez
A tésztához
👉 20 dkg liszt
👉 15 dkg cukor
👉 2 tojás
👉 1 csomag sütőpor
👉 0.5 dl olaj

A gyümölcsös részhez
👉 30 dkg magozott sárgabarack
👉 3 dkg vaj
👉 2 evőkanál barna cukor

Elkészítés:
A tojásokat keverd jó habosra a cukorral, majd add hozzá az olajat is. A lisztet szitáld át, keverd el a sütőporral, majd add a tojásos masszához. Keverj belőle csomómentes tésztát. A barackokat mosd meg, magozd ki, és vágd félbe. Egy tortaformát kenj ki jó vastagon vajjal, és szórd meg barna cukorral. Fektesd bele a barackokat magházzal lefelé. Egyengesd el rajta a tésztát, és told 180 fokos sütőbe 40 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kész, borítsd ki egy deszkára. Várd meg, amíg kihűl, és csak utána szeleteld.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések