A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sült cukkini ropogós, parmezános bundában: könnyű, nyári főétel vagy köret lehet


A hűsítő, citromos uborkasalátát kedved szerinti színes zöldségekkel dobhatod még fel.


Ebbe a finom, citromos uborkasalátába olyan zöldségeket tehetsz, amilyeneket szeretsz, és épp vannak a hűtőben. A lényeg, hogy kétszer annyi uborka kerüljön bele, mint paradicsom, a többi pedig már ízlés dolga. A zöldfűszerek mellett a frissen facsart citromlé adja meg a saláta karakterét.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg kígyóuborka
👉 25 dkg paradicsom
👉 25 dkg paprika
👉 1 citrom leve
👉 1 nagy lila hagyma
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál petrezselyem
👉 só
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

Az uborkát gyaluld le, vagy vágd vékony szeletekre. A paradicsomot, a paprikát és a lila hagymát vágd tetszés szerinti darabokra, és az uborkával együtt helyezd egy mély tálba. Szórd meg zöldfűszerekkel, sóval és frissen őrölt borssal, majd locsold meg a citrom kifacsart levével. Tálalásig tartsd a hűtőben. Rövid idő után levet is ereszt, így vizet sem kell adni hozzá. Tálald sült húsok mellé.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések