A hűsítő, citromos uborkasalátát kedved szerinti színes zöldségekkel dobhatod még fel.
Ebbe a finom, citromos uborkasalátába olyan zöldségeket tehetsz, amilyeneket szeretsz, és épp vannak a hűtőben. A lényeg, hogy kétszer annyi uborka kerüljön bele, mint paradicsom, a többi pedig már ízlés dolga. A zöldfűszerek mellett a frissen facsart citromlé adja meg a saláta karakterét.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg kígyóuborka
👉 25 dkg paradicsom
👉 25 dkg paprika
👉 1 citrom leve
👉 1 nagy lila hagyma
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál petrezselyem
👉 só
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
Az uborkát gyaluld le, vagy vágd vékony szeletekre. A paradicsomot, a paprikát és a lila hagymát vágd tetszés szerinti darabokra, és az uborkával együtt helyezd egy mély tálba. Szórd meg zöldfűszerekkel, sóval és frissen őrölt borssal, majd locsold meg a citrom kifacsart levével. Tálalásig tartsd a hűtőben. Rövid idő után levet is ereszt, így vizet sem kell adni hozzá. Tálald sült húsok mellé.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések