Nagyon finom lesz a cukkini, ha ropogós, parmezános bundában sütöd ki.
Bármilyen húst vagy zöldséget bepanírozhatsz úgy, hogy a bundájába parmezánt reszelsz, így ez az elkészítési mód a cukkinihez is nagyon jól passzol. Érdemes minél többféle fűszert tenni a sajthoz: kísérletezz bátran az ízesítéssel.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg cukkini
👉 3.5 dkg reszelt parmezán
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál grillzöldség-fűszerkeverék
👉 0.5 teáskanál fokhagymapor
👉 0.5 teáskanál füstölt paprika
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A cukkinit mosd meg, töröld szárazra, a végeit vágd le, a zöldséget pedig vágd hasábokra. Egy tálba reszeld bele a parmezánt, majd ízesítsd a fűszerekkel. A cukkinihasábokat kend le vékonyan olívaolajjal, forgasd meg a fűszeres parmezánban, majd helyezd el egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Told őket 200 fokos sütőbe 15 percre, amíg aranyszínűre pirulnak. Mártogatóssal ropogtatva nagyon könnyű, finom előétel.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések