A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiadós sonkás-sajtos palacsinta sütőben sütve: kevés is laktató belőle


Sós is lehet a palacsinta: sonkával és sajttal megtöltve kiadós ebéd, ami mindenkinek ízleni fog.


Néha az egyszerű ötletek is nagyon jól működnek: a hagyományos palacsinta sonkával és sajttal megtöltve könnyen elkészíthető, kiadós fogás. Ha szoktál is cukrot tenni a palacsinta tésztájába, most hagyd ki belőle.

Hozzávalók 4 személyre

A palacsintatésztához
👉 20 dkg liszt
👉 3 tojás
👉 3 dl tej
👉 3 dl szénsavas ásványvíz
👉 1 csipet só
👉 olaj a sütéshez

A töltelékhez
👉 40 dkg sajt
👉 30 dkg sonka

Elkészítés:

A palacsintatésztához a lisztet szitáld egy tálba, üsd hozzá a tojásokat, majd adagold bele a tejet és az ásványvizet addig, amíg híg tejbegrízre emlékeztető masszát kapsz. Keverj belőle csomómentes tésztát, majd olajon a szokott módon süsd ki a palacsintákat. A kész darabokban oszd el a felszeletelt sonkát és sajtot, tekerd fel őket, és helyezd el egymás mellett egy tepsiben. A palacsinták tetejét szórd meg reszelt sajttal, és told 200 fokos sütőbe negyedórára, amíg a belsejükben lévő sajt lágyra olvad, a tetejük pedig ropogósra pirul.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések