A sokféle zöldséggel készült joghurtos csirkemellsaláta jól behűtve a nagy melegben is frissítő.
Ha a kánikulában nem kívánsz nehéz, meleg ételeket, készítsd el ezt a könnyű, joghurtos csirkemellsalátát zöldségekkel! Ebbe a változatba zöldborsó, gomba és kaliforniai paprika kerül.
Hozzávalók 4 személyre
A salátához
👉 25 dkg csirkemellfilé
👉 25 dkg gomba
👉 25 dkg kifejtett zöldborsó
👉 2 kaliforniai paprika
👉 só
👉 bors
👉 olaj
Az öntethez
👉 3.5 dl natúr joghurt
👉 2 teáskanál citromlé
👉 1 kávéskanál mustár
👉 só
👉 fehér bors
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és kevés olajon süsd ki fehéredésig. A gombát alaposan mosd meg, szeleteld fel, és ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús pirult, só, bors, és ha szükséges, még egy kevés olívaolaj hozzáadásával párold puhára. A zöldborsót fejtsd ki, és annyi sós vízben, amennyi épp ellepi, öt-hét perc alatt párold roppanósra. A paprikát kockázd fel. A kisütött húst, a zöldségeket és a paprikát helyezd egy salátástálba. Az öntet hozzávalóit egy kisebb tálban keverd el, és forgasd össze a salátával. Tálalás előtt két-három órát tartsd a hűtőben, hogy az ízei összeérjenek.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések