A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiadós rakott tészta tonhallal és zöldségekkel: sok sajt is sül a tetejére


A tonhalas rakott tésztával nincs sok munka, és annyira könnyű, hogy a kezdőknek is sikerülni fog.


Akinek nincs sok ideje főzni, sokszor szívesen nyúl a tonhalkonzervhez, és készít belőle valami gyors vacsorát, mint ez a rakott tészta. Úgy az igazán finom, ha a főtt tésztát hagyod ropogósra pirulni, és jó sok sajttal feded be a tetejét.

Hozzávalók

👉 20 dkg penne vagy kagylótészta
👉 10 dkg kifejtett zöldborsó
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 hagyma
👉 1 doboz hámozottparadicsom-konzerv
👉 1 doboz sós tonhalkonzerv
👉 1 teáskanál cukor
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, szűrd le, és tedd félre. A hagymát kevés olajon párold üvegesre. Ha már puha, add hozzá a felaprított fokhagymát, így pirítsd egy percig, majd öntsd fel a paradicsomkonzervvel. Sózd, borsozd, adj hozzá egy kicsi cukrot, forgasd bele a zöldborsót és a lecsöpögtetett tonhalkonzervet, és főzd nagyjából tíz percig, amíg a borsó megpirul. A végén fedő nélkül forrald pár percig, hogy besűrűsödjön. A tésztát keverd el a paradicsomos-tonhalas mártással, tedd egy kiolajozott jénai tálba, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és told 200 fokos sütőbe 15-20 percre, amíg a tetején lévő tészta és sajt is megpirul.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések