A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Őszibarackos lepény vajas gyúrt tésztából: házi lekvárral megkenve a legfinomabb


A vajas gyúrt tésztából készült őszibarackos lepény igazán finom nyári desszert. Kend meg házi baracklekvárral!


Az őszibarackos lepény nemcsak finom, hanem gyönyörű szép is. A tökéletes tészta titka az, hogy minden hozzávaló jó hideg legyen. Ugyanezt a sütit nektarinból is készítheted.

Hozzávalók 8 szelethez

A tésztához
👉 25 dkg liszt
👉 15 dkg vaj
👉 3 evőkanál cukor
👉 3 evőkanál hideg víz
👉 1 csipet só

A tetejére
👉 5 db őszibarack vagy nektarin
👉 4 evőkanál baracklekvár
👉 2 evőkanál porcukor
👉 1 kávéskanál fahéj

A kenéshez
👉 1 tojássárgája
👉 1 evőkanál cukor
👉 1 evőkanál tej

Elkészítés:

A lisztet keverd el a cukorral és a sóval, morzsold össze a vajjal, lágyítsd egy kis hideg vízzel, és gyors mozdulatokkal gyúrj belőle sima tésztát. Készíts belőle gombócot, és fóliába tekerve pihentesd a hűtőben egy órát. Ha az idő letelt, lisztezett deszkán nyújtsd ki kör alakúra. A baracklekvárt, ha nem elég folyékony, melegítsd meg, és kend le vele a tésztát úgy, hogy a szélén nagyjából négy centit hagyj szabadon. A barackot mosd meg, magozd ki, cikkezd fel, és körben, egymást is fedve oszd el a lekváron. Szórd meg a tetejét fahéjas porcukorral. A tojássárgáját keverd el a tejjel és a cukorral. A tészta üresen hagyott szélét körben hajtsd fel, kend meg a tejes-cukros tojássárgájával, tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és told 180 fokos sütőbe fél órára, amíg araszínűre pirul.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések