A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pikáns, omlós csirkecomb: sok hagymával sül ropogósra


A hagyma édeskéssé válik a fűszeres csirkecombok mellett. Csupán 10 perc tényleges munka van az ízletes fogással.


Ha a nagy kánikulában a nehéz, zsíros ételek nem esnek jól, és gyorsan szeretnél isteni ebédet összedobni, akkor ez a recept különösen jól jön. Csak pakolj mindent a tepsibe, a többit pedig bízd a sütőre. A sok hagyma mellett a bortól lesz olyan fenséges a végeredmény. Sok salátával akkor is kiváló, ha számolgatod a kalóriákat.

Hozzávalók

👉 8 db csirkecomb
👉 3 db vöröshagyma
👉 1 fej fokhagyma
👉 1 dl fehérbor
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Ha szükséges, a csirkecombokat tisztítsd meg, mosd meg, és törölgesd szárazra papírtörlővel. Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. A vöröshagymát pucold meg, és vágd kisebb darabokra, majd a hússal együtt rendezd zsiradékkal kikent tepsibe. A fokhagymákat egészben vagy akár gerezdekben is a combok közé teheted.

Önts a hús alá kevés vizet, fedd le fóliával, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt. Közben locsolgasd borral, és forgasd a húst. A végén vedd le a fóliát, és pirítsd meg.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések