Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sörtésztába mártott cukkini: könnyű, nyári húsmentes vacsora


Ha szereted a bundázott zöldségeket, a sörtésztába mártott cukkini is nagyon hamar a kedvenc receptjeid közé fog tartozni.


A sörtészta zseniális módja a bundázásnak, ugyanis levegős, könnyed és ropogós. Cukkinit is megmárthatsz benne, így egészen új köntösbe bújik a hagyományos bundázott zöldség.

Hozzávalók 4 személyre
👉 1 kg cukkini
👉 20 dkg liszt
👉 1.5 dl világos sör
👉 0.5 teáskanál fokhagymapor
👉 só
👉 bors
👉 1 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:
A cukkinik két végét vágd le, a zöldséget mosd meg, töröld szárazra, és vágd nagyobb, lapos darabokra. A liszt felét szitáld egy tálba, a másik felét forgasd össze a cukkinivel. Így jobban rajta ragad majd a massza. Az átszitált liszthez add hozzá a sót, a borsot, a fokhagymaport, végül a sört, és keverj belőle csomómentes tésztát. Egy serpenyőben hevíts olajat. A belisztezett cukkinidarabokat egyenként mártsd meg a sörös tésztában, majd helyezd őket az olajba, és oldalanként nagyjából három-öt perc alatt süsd őket aranyszínűre.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések