Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pulykasaslik színes zöldségekkel sütve: könnyű és nagyon finom nyári fogás


A zöldségekkel sült pulykasaslik finom, omlós finomság és köret sem kell hozzá nagyon.


A grillpartik kedvence lehet ez a finom, zöldséges pulykasaslik, amelyben az egyszerű ízek fantasztikusan harmonizálnak egymással. A hús köretét a vele együtt grillezett zöldségek adják, így egy adag sok kalóriát sem tartalmaz.

Hozzávalók 4 személyre
A nyárshoz
👉 50 dkg pulykamellfilé
👉 25 dkg koktélparadicsom
👉 1 kaliforniai paprika
👉 1 lila hagyma

A páchoz
👉 6 evőkanál olívaolaj
👉 1 citrom
👉 só
👉 bors

Elkészítés:
A húst és a paprikát kockázd fel, a paradicsomokat vágd kettőbe, a lila hagymát nagyobb darabokba. A páchoz keverd el az olajat a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, a sóval és a borssal. A zöldségeket tedd egy tálba, a húst a másikba, oszd el rajtuk a páclevet, és pihentesd őket a hűtőben legalább egy órát, de akár egy egész éjszakát is. A pácolási idő leteltével a zöldség- és hússzeleteket felváltva húzd nyársra, és forró grillrácson oldalanként öt-öt perc alatt süsd meg őket. Sütőben is sütheted, ebben az esetben 40 perc kell neki 180 fokon.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések