A békebeli citromtorta igazi frissítő, savanykás édesség, aminél jobb nem is kell a meleg napokon.
Ha te sem kívánod a nagyon édes süteményeket a kánikulai napokon, készíts békebeli citromtortát! A piskótalapok közé lágy krém kerül, amellyel a torta külsejét is bevonhatod. A díszítést végezd tetszésed szerint: használhatsz hozzá tortadarát, reszelt csokit, darált diót és friss gyümölcsöket is.
Hozzávalók 8 szelethez
A tésztához
👉 10 dkg liszt
👉 10 dkg porcukor
👉 5 tojás
👉 0.5 csomag sütőpor
A krémhez
👉 10 dkg cukor
👉 7 dkg vaj
👉 4 tojássárgája
👉 2 citrom leve és reszelt héja
A díszítéshez
👉 darált dió
👉 reszelt citromhéj
Elkészítés:
Először a krémet készítsd el, mert annak ki kell hűlnie. A citromok levét csorgasd egy kisebb lábosba. Reszeld bele a héjukat, keverd össze a tojássárgákkal és a cukorral, és alacsony lángon kevergetve sűrítsd be. Ekkor keverd hozzá a vajat is, és amikor már nem forró, tedd a hűtőbe.
Amíg a krém hűl, készítsd el a piskótát. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot, majd adagold hozzá először kanalanként a cukrot, utána egyenként a tojássárgákat, végül szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet. Öntsd egy tortaformába, és nagyjából húsz perc alatt süsd meg, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha kész, vedd ki, borítsd egy deszkára, és hagyd kihűlni. Ha már kézbe tudod venni, lapjával vágd két vagy három darabba, kend meg a lapokat a krémmel, helyezd vissza egymásra a darabokat, és vond be a torta tetejét és oldalát is. Díszítsd darált dióval, reszelt citromhéjjal, vagy amivel szeretnéd.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések