A karakteres ízű dijoni mustárból nagyon finom szósz készíthető a sertéskaraj mellé.
A sertéskaraj könnyen kezelhető, finom húsféle, amihez nagyon jól megy a dijoni mustáros szósz, így a kicsit szárazabb szeletek is jó szaftosak lesznek. Egy kis fehérbor különösen jót tesz a mártásnak.
Hozzávalók 4 személyre
👉 8 szelet sertéskaraj
👉 2 evőkanál dijoni mustár
👉 1.5 dl tejszín
👉 1 vöröshagyma
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 0.5 dl száraz fehérbor
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A karajszeleteket klopfold ki, sózd és borsozd meg. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, oldalanként öt perc alatt pirítsd meg a hússzeleteket, majd szedd ki egy tálra őket. A visszamaradt zsiradékon párold puhára a felaprított hagymát. Öntsd fel a borral, így főzd néhány percig. Közben egy kisebb tálban keverd el a tejszínt a mustárral, a kakukkfűvel, egy kevés sóval és borssal, és öntsd a gyöngyöző borhoz. Forrald jól össze, és merd ki egy tálkába. Tálaláskor a kisült karaj tetejére szedj a szószból.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések