Ennek a pufi palacsintának a tésztája nemcsak azért különleges, mert reszelt alma kerül bele, hanem azért is, mert a massza jórészt kölesből áll.
Nagyon jól megy a palacsintához a reszelt alma, ha pedig a megszokott tésztában a liszt egy részét kölessel helyettesíted, még egészségesebb is lesz a finom édesség. A köles könnyen emészthető, gazdag fehérjében és B-vitaminban, ráadásul édesen és sósan egyaránt változatosan elkészíthető.
Hozzávalók 3 személyre
👉 15 dkg köles
👉 4 evőkanál liszt
👉 3 alma
👉 2 tojás
👉 só
👉 bors
👉 késhegynyi szerecsendió
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kölest szűrőben alaposan mosd át, és háromszoros mennyiségű sós vízben húsz perc alatt főzd puhára. Ha készen van, húzd félre, és hagyd kihűlni. Ne szűrd le, inkább engedd, hogy hűlés közben az összes vizet felszívja, és ezzel is tovább puhuljon. Közben az almát hámozd meg, reszeld le, majd add hozzá a lisztet, a tojást és a kihűlt kölest. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval. Formázz belőle tenyérnyi lepényeket, és forró olajban oldalanként nagyjából három-négy perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn hagyd megszáradni őket.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések