A szép, érett példányok kiválóan alkalmasak arra, hogy töltött patisszont készíts belőlük.
A töltött patisszon igazi nyári étel: könnyű, laktató, fűszeres. Választhatsz hozzá fehér vagy sárga zöldséget, attól függően, épp mit kapsz a zöldségesnél. A patisszont felhasználás előtt rövid ideig főzd elő ecetes vízben.
Hozzávalók 3 személyre
👉 50 dkg darált hús
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1.5 teáskanál pirospaprika
👉 1 patisszon
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál 10 százalékos ecet
👉 só
👉 bors
👉 olaj
👉 tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A patisszont mosd és hámozd meg. Vágd ki először a szárát, majd egy kis késsel vagy kanállal kapard ki a magházát. Egy fazékba önts annyi vizet, amennyi a patisszont ellepi, adj hozzá egy teáskanál sót és ugyanennyi ecetet, és öt perc alatt főzd elő a zöldséget. Ha kész, halászd ki, és tedd egy kiolajozott tepsibe. A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Ha már puha, add hozzá a felaprított fokhagymát is, pirítsd egy percig, majd dobd rá a darált húst, sózd, borsozd, és pirítsd fehéredésig. Amikor megsült, keverd hozzá a pirospaprikát is, forgasd össze, és húzd le a tűzről. A patisszon közepét töltsd meg a darált hússal, szórd meg reszelt sajttal, és told 180 fokos sütőbe egy órára. Tejföllel tálald.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések