Házilag is elkészítheted a ropogós sült hekket, ezekkel a trükkökkel pedig az olajat sem fogja annyira magába szívni.
A házilag készített sült hekk akár még annál is finomabb lehet, mint amit a Balaton-parton kapsz. Ha a fagyasztott halat elkészítés előtt kiolvasztod, nem fogja magát teleszívni sütés közben olajjal.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 hekktörzs
👉 2 púpozott evőkanál liszt
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 5 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A fagyasztott halat előző este tedd a hűtőbe, és ott olvaszd ki. Ha gyorsítanál a folyamaton, szobahőmérsékleten is kiolvaszthatod, de ne használj hozzá mikrót vagy forró vizet. A felolvadt halat először papírtörlővel töröld egészen szárazra, ezután tisztítsd meg az esetleg rajta maradt pikkelyektől. A halat ezután a hasi részen vágd fel, ha maradtak benne belsőségek, szedd ki, majd fél centi sűrűségben irdald be. Dörzsöld be sóval alaposan úgy, hogy a hasába és a mélyedésekbe is jusson.
Közben egy serpenyőben kezdd el hevíteni az olajat. Egy tányérban keverd össze a lisztet a paprikával, forgasd meg benne a halakat, és helyezd őket a forró olajba. Egyszerre ne tegyél bele sok darabot, hogy az olaj le ne hűljön. Kétpercenként forgasd meg őket az olajban. Összesen nagyjából negyedóra kell egy-egy darabnak, hogy teljesen átsüljön. Ha szép piros és ropogós, szedd ki szűrőlapáttal papírtörlőre, és itasd le róla a felesleges zsiradékot.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések