A grillezett csirkenyárs rozmaringos páccal is ellenállhatatlanul finom.
Ha szívesen grillezel, biztosan próbáltad már a csirkenyársat is, ami rozmaringos páccal készítve is nagyon finom. Arra ügyelj, hogy a húst nagyjából egyforma méretű kockákra vágd fel.
Hozzávalók 6 személyre
👉 1 kg csirkemellfilé
👉 1 dl olívaolaj
👉 1 teáskanál őrölt rozmaring
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd egyforma kockákra, és sózd be. Az olajat keverd össze a rozmaringgal, a fokhagymaporral és a borssal, forgasd meg benne a húskockákat, és pihentesd a hűtőben fél órát. Ennyi elég neki, hogy az ízek lejussanak a belsejébe, és a pác fellazítsa a rostokat. A pihentetési idő leteltével a csirkedarabokat halászd ki a pácból, húzd őket nyársra, tedd forró, megolajozott grillrácsra, és tíz-tizenöt perc alatt süsd őket omlósra.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések