Ez a szaftos, olaszos paradicsomos csirkecomb sok-sok friss, nyári zöldséggel készül.
Vadász módra készült csirkecombnak is nevezik ezt az olasz paradicsomos fogást, amelynek lényege, hogy a húst fűszeres paradicsomszósszal és sok-sok zöldséggel tálalják. A hozzávalókon változtathatsz kedved szerint, így nem kötelező bele az olívabogyó sem, viszont tehetsz hozzá bármit, amit szeretnél.
Hozzávalók 4 személyre
👉 25 dkg gomba
👉 10 dkg olívabogyó
👉 4 egész csirkecomb
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 2 sárgarépa
👉 2 teáskanál étkezési keményítő
👉 1 hámozott darabolt paradicsomkonzerv
👉 1 dl sűrített paradicsom
👉 1 vöröshagyma
👉 1 kaliforniai paprika
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 kávéskanál oregánó
👉 1 kávéskanál rozmaring
👉 1 kávéskanál kakukkfű
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté. Szórd meg őket sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. Közben a zöldségeket készítsd elő, tisztítsd meg és darabold fel őket. A pácolási idő leteltével még egy kevés olívaolajat hevíts fel egy serpenyőben, és oldalanként két-két perc alatt piríts kérget a combok minden oldalára, majd emeld ki őket egy tányérra.
A visszamaradt zsiradékon először párold üvegesre a hagymát, majd ha már puha, add hozzá a felszeletelt gombát, az olívabogyót, az apróra vágott fokhagymát, a sárgarépát és a kaliforniai paprikát is. Dinszteld néhány percig, ezután öntsd fel a kétféle paradicsomkonzervvel. Fűszerezd bazsalikommal, oregánóval, rozmaringgal és kakukkfűvel, szórd meg kevés sóval és borssal, és tedd vissza bele a csirkecombokat. Lefedve, kis lángon párold másfél órát, amíg a hús teljesen omlósra sül. A végén add hozzá a keményítőt, hogy besűrűsödjön, forrald össze egy-két perc alatt, majd szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések