Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kakaós-meggyes kevert süti egyszerűen: könnyű és puha lesz a tésztája


Ennél a kakaós-meggyes kevert sütinél nem is kell egyszerűbb, még az alapanyagokat is elég egy bögrében kimérni.


Ha valami egyszerű, de mégis nagyon finom édességre vágysz, készítsd el ezt az egyszerű, bögrés kakaós-meggyes kevert sütit! Az alapanyagok kiméréséhez egy két és fél decis bögrét használj.

Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg magozott meggy
👉 5 dkg vaj
👉 2 bögre liszt
👉 2 púpozott evőkanál kakaópor
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1.5 bögre tej
👉 1 bögre cukor
👉 1 tojás
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 csipet só

Elkészítés:
A meggyet magozd ki, mosd meg és csepegtesd le. A vajat olvaszd fel, és hagyd langyosra hűlni. Egy tálba szitáld bele a lisztet, majd keverd össze a kakaóporral, a sütőporral, a fahéjjal és a sóval. Egy másik tálban keverd el a kétféle cukrot a tojással, adagold bele először az olvasztott vajat, utána a tejjel felváltva a kakaós lisztet, keverj belőle sima tésztát, végül vegyítsd hozzá a meggyet is. Egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 200 fokos sütőbe nagyjából húsz percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Várd meg, amíg kihűl, és csak utána szeleteld.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések