A sütőben sült fűszeres csirkeszárny könnyen elkészül, olcsó és nagyon finom.
Ha valami egyszerű, de mégis finom vacsorát ennél, próbáld ki a sütőben sült csirkeszárnyakat! A szárny még ma is viszonylag olcsó, azonban nagyobb mennyiséget vásárolj belőle, mert egy-egy darabon nincs sok hús.
Hozzávalók 4 személyre
👉 1 kg csirkeszárny
👉 10 dkg liszt
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 pirospaprika
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat sózd meg. A lisztet keverd össze a borssal, a pirospaprikával és a rozmaringgal. Forgasd meg a húst ebben a keverékben, és negyedórára tedd félre. Egy serpenyőben hevíts olajat, oldalanként két-két perc alatt piríts kérget a szárnyakra, majd helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. Öntsd fel fehérborral, és told az egészet 180 fokos sütőbe 20 percre, amíg ropogósra pirulnak.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések