A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bodzavirággal sült, illatos muffin: roppanós, citromos máz fedi


A bodzavirágot akár bele is sütheted a muffinba.


A bodzavirágot akár egészben is hagyhatod, és így is nagyon finom lesz muffinba töltve. Intenzív íze és illata egészen különlegessé teszi a sütit. Jó program a virág gyűjtése is, de soha ne az út mellől, hanem rétekről, tisztásokról szerezd be, ott ugyanis nem éri őket annyi szennyeződés.

Hozzávalók 12 darabhoz

A muffinhoz
👉 20 dkg liszt
👉 15 dkg porcukor
👉 15 dkg mascarpone
👉 2 tojás
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csipet só
👉 1 dl tejföl
👉 1 dl olaj
👉 1 marék bodzavirág
👉 1 citrom leve és reszelt héja
👉 késhegynyi szódabikarbóna

A citromos mázhoz
👉 6 evőkanál porcukor
👉 3 evőkanál citromlé

Elkészítés:

A bodzavirágokat tépkedd le a szárukról. A lisztet szitáld át, és keverd el a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral. A mascarponét keverd simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojásokat, a tejfölt, az olajat, a citrom héját és levét. Keverd simára, majd adagold bele a sütőporos lisztet és a bodzavirágokat is. Egy muffinsütő mélyedéseit béleld ki papírral, adagold ki bele a masszát, és 180 fokon 25 perc alatt süsd meg őket. A sütőből kivéve hagyd még őket pihenni a tepsiben tíz percig, és utána emeld ki.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések