A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Maradékmentő zöldségfasírt leveszöldségből: sárgarépa, zöldborsó és karfiol is kerülhet bele


Ki ne dobd a maradék leveszöldséget! Isteni finom zöldségfasírtot készíthetsz belőle.


A zöldségfasírt az egyik legzseniálisabb maradékmentő fogás. Hogy milyen alapanyagokból áll, attól függ, hogy mi nem fogyott el a húslevesből, de általában kerül bele sárgarépa, karfiol és zöldborsó is. Természetesen készítheted friss zöldségekből is, ebben az esetben először sós vízben főzd puhára őket.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, zöldborsó stb.)
👉 10 dkg liszt (vagy amennyit felvesz)
👉 1 főtt hagyma
👉 1 fej főtt fokhagyma
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 kávéskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors

A mártogatóshoz
👉 1.75 dl görög joghurt
👉 1 teáskanál citromlé
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A zöldségeket kockázd fel, és tedd egy tálba. Add hozzá a megpucolt hagymát és fokhagymát, sózd, borsozd, szórd meg petrezselyemmel és szerecsendióval, és botmixerrel pürésítsd. Ezután fokozatosan adagold bele a lisztet, amíg jól formázható masszát kapsz. Készíts belőle fasírtokat, és kevés olajon, oldalanként öt perc alatt süsd őket aranyszínűre. Ha készen vannak, szedd őket papírtörlőre. Közben a mártogatós hozzávalóit egy kisebb tálban keverd össze, és ezzel tálald a zöldségfasírtokat.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések