Hirdessen itt

Isteni húsgombócok paprikás-tejfölös szószban: füstölt szalonnás alap adja meg a karakterét


Paprikás-tejfölös szószban a húsgombócokat is kifőzheted. Ha füstölt szalonnás alapon készíted, garantált a siker.


Ez a paprikás-tejfölös húsgombóc tökéletes választás az otthonos, magyaros ízek kedvelőinek. Az elkészítése leginkább egy olyan pörköltre emlékeztet, amelynek a füstölt szalonna adja meg a karakterét. Házi készítésű nokedlivel tálalva a legfinomabb.

Hozzávalók 2 személyre

A húsgombóchoz
👉 25 dkg darált sertéshús
👉 2 evőkanál zsemlemorzsa
👉 1 tojás
👉 só
👉 bors

A szószhoz
👉 15 dkg tejföl
👉 10 dkg füstölt szalonna
👉 2 dl alaplé
👉 1 hagyma
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A húsgombócokhoz a darált húst dolgozd össze a zsemlemorzsával, a tojással, a sóval és a borssal, és formálj belőle gombócokat. A szalonnát kockázd fel, és kis lángon olvaszd ki a zsírját. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki a pörcöket. A hagymát kockázd fel, és a visszamaradt zsiradékon párold üvegesre. Add hozzá a felaprított fokhagymagerezdet is, keverd el a pirospaprikával, majd öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, és tedd bele a húsgombócokat. Kis lángon nagyjából 25 perc alatt lefedve főzd őket puhára. A főzési idő végén egy kisebb tálban keverd el a lisztet a tejföllel, adj hozzá egy kiskanállal a főzőléből, és ezzel sűrítsd be a szaftot. Szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, és húzd le a tűzről. Ha szeretitek, a végén tedd vissza a szaftba a szalonnapörcöket.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések