A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így lesz tökéletes a kovászos uborka: nem mindegy a kenyér fajtája sem


Nyári melegben az egyik legfinomabb savanyúság a ropogós kovászos uborka. Ezzel a módszerrel lesz tökéletes.


A tökéletes házi kovászos uborka elkészítése valójában nem is annyira bonyolult. A lényeg, hogy ne spórolj a kapron, a fokhagymán, és hogy néhány szelet kovászos kenyérrel tedd el. Az itt megadott mennyiség egy ötliteres üveghez elegendő.

Hozzávalók 10 adaghoz

👉 3 l víz
👉 3 evőkanál só
👉 2 kg kovászolni való uborka
👉 1 szelet kovászos kenyér
👉 1 fej fokhagyma
👉 1 csokor kapor

Elkészítés:

A vizet a sóval forrald fel, majd hagyd langyosra hűlni. Az uborkát nagyon alaposan mosd meg, majd az oldalaira hosszan vájj mélyedést egy éles késsel. Egy tiszta, steril ötliteres befőttes üveg alját béleld ki kaporral és a gerezdekre szedett fokhagymával. Töltsd tele az uborkával, öntsd rá a sós vizet, és tegyél a tetejére egy szelet kenyeret. Ügyelj rá, hogy a víz teljesen ellepje az uborkát. Ha több kisebb üveget használsz, mindegyik adag tetejére kerüljön kenyér. Takard le egy tányérral, és meleg, árnyékos helyen pihentesd három-négy napig. Ha közben a víz elpárolog, pótold, de egyébként békén lehet hagyni. Tűző napra ne tedd! A pihentetési idő leteltével az uborkákat halászd ki egy másik edénybe, öntsd nyakon a leszűrt lével, és a hűtőben tartsd.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések